Felgyújtottak egy kiskamaszt?

Súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba egy 14 éves szolnoki fiút hétfő délután, az ügyben életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás, ám később kiderült, baleset történt.

A rendőrség nagy erők összevonásával vizsgálja az ügy körülményeit, tanúkutatást és adatgyűjtést végez – tette hozzá Szabó Zita őrnagy.

Tájékoztatása szerint a fiú nincs kihallgatható állapotban, elsődleges vélemény szerint állapota súlyos, életveszélyes.

Fotó: MTI/ Mészáros János

Az MTI tudósítója meg nem erősített információk alapján úgy tudja, hogy a fiút az egyik szolnoki bevásárlóközpont parkolójában felgyújtották.

Frissítve 19.17 :

A nyomozás jelenlegi állása szerint a fiú felmászott egy vasúti kocsira, eközben hozzáért a nagy feszültségű áramvezetékhez, és ezáltal szenvedett sérüléseket – közölte a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

A hirado.hu az üggyel kapcsolatban korábban arról számolt be, hogy a nyomozók kizárják az etnikai indítékot, a közszolgálati hírportál azt írta, értesülése szerint az elkövetők és az áldozat is roma származásúak.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a mentőket egy lakásba riasztották kora délután Szolnokon, ahol kiderült, hogy a 14 év körüli fiú testfelületének több mint fele megégett, másod-, harmadfokú égési sérülései vannak, ami azt jelenti, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyereket a helyszínen a mentők komplex ellátásban részesítették, infúziót, fájdalomcsillapítót kapott, illetve speciális égési sérülésekhez használt kötszert alkalmaztak. Stabilizálták az állapotát, majd a szolnoki Hetényi Géza Kórházba szállították, ahol úgy döntöttek, hogy a sérült a legjobb helyen a fővárosi Bethesda Gyermekkórházban lenne, mert itt van egy speciális égési centrum, ezért oda szállították tovább.