Újabb gyöngyöspatai verekedőt vettek őrizetbe

A településen sok rendőr van, egyelőre nem volt dolguk. A romareferens szerint 400-an hagyták el a falut.

Egy harmadik gyöngyöspatai verekedőt is őrizetbe vettek a rendőrök még az éjszaka. Utoljára egy 28 éves fiatalembert állítottak elő. A rendőrség kezdeményezte mindhárom férfi előzetes letartóztatását.

Ezt leszámítva nem volt dolguk az egyenruhásoknak a faluban. Közben továbbra is fokozott ellenőrzés van a településen, a sajtóreferens azt is elmondta, hogy az intézkedést a hónap végéig meghosszabbították, vagyis addig mindenképp több rendőr lesz Gyöngyöspata utcáin.

A romareferens szerint is csend van a településen, de ez véleménye szerint csak annak köszönhető, hogy rengeteg a rendőr, és folyamatos a járőrözés. Farkas Pál szerint még mindig sok – az ismét civil ruhába bújt – véderős és fekete ruhás polgárőr van a faluban. A romareferens elmondta azt is, hogy azok is elhagynák Gyöngyöspatát, akik többekkel ellentétben a településen maradtak. Eddig körülbelül 400-an mentek el, az érintetteket rokonok, barátok szállásolják el. A többieknek azonban “még arra sincs pénzük, hogy gyalog járjanak” – mondta Farkas Pál.

Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség Gyöngyöspatán, a kedd este kitört verekedés miatt. A rendőrség szerint a kiváltó ok az volt, hogy egy férfi, feltehetően erősen ittas állapotban a település egyik útkereszteződésében vizelt. Ezt a helyiek nehezményezték, majd kialakult a verekedés. Egy ember súlyosan, ketten pedig könnyebben megsérültek. Egyikük a kórházban azt mondta, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagja. A két támadó egyikét még a helyszínen elkapták, a másikat a térfigyelő kamera képeinek elemzése után fogták el a lakásán. Őket őrizetbe vették.

Címkék: gyöngyöspata