Börtön a fideszes politikusnak

Hat év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a B.-A.-Z. Megyei Bíróság Gergely Zsoltot, a megyei közgyűlés volt fideszes alelnökét, jelenleg elnöki tanácsadóját – írja a boon.hu.

A bíróság hat évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is, és 43 millió forint kártérítés megfizetését rendelte el. Az elsőfokú ítéletről maga Gergely Zsolt beszélt a sajtó képviselőinek – írja a portál. Azt mondta, fellebbezést nyújtanak be a Debreceni Ítélőtábla elé, mert nem követte el a terhére rótt bűncselekményt. Az ítéletről tájékoztatta a Fidesz vezetését, és egyben kérte tagsági viszonya felfüggesztését, illetve lemondott arról. Azt szeretné, ha a pártot nem érné emiatt semmiféle támadás.
Gergely Zsolt ellen hivatali vesztegetés miatt emelt vádat az ügyészség, mert a vádirat szerint a megyei önkormányzat tulajdonában lévő Nemzetközi Kereskedelmi Központ áron aluli eladásában egyezett meg két vállalkozóval, akik egyikétől cserébe 30 millió forinttal olcsóbban vásárolt építési telket, melyen lakóház is állt.