Schiffer: semmi közünk a romák elszállításához

Az LMP elnöke szerint nem volt titok, hogy annó a pártot támogatta Richard Field amerikai-magyar üzletember, a gyöngyöspatai akció egyik szervezője.

“Semmi közünk a romák elszállításához, az LMP visszautasítja a kormány rágalmazását”. Így reagált keddi tájékoztatóján Schiffer András azokra az állításokra, amelyek szerint az MSZP és az LMP tehető felelőssé a hétvégi gyöngyöspatai események körüli nemzetközi “hisztériáért”. Az LMP frakcióvezetője azt is visszautasította, hogy az LMP külföldre rohangálna segítségért a belpolitikai problémák megoldásához.. Ehelyett törvényjavaslatot dolgoztak ki és tettek le a parlament asztalára, amely a Btk. módosításával a csoportos erőszaknak már a megelőzésére is hatékony védelem lenne.

Schiffer András elmondta: nem volt titok, hogy annó az LMP-t támogatta Richard Field, de az üzletember hétvégi akciójához az ellenzéki pártnak semmi köze nem volt, egyik képviselőjük, tagjuk sem tartózkodott a településen. Ennek ellenére úgy értékelte a roma asszonyok és gyerekek elszállítását, hogy az egy kétségbeesett akció volt a rendőrség tehetetlensége miatt.

A roma asszonyok és gyerekek hétvégi elszállítását Gyöngyöspatáról a Vöröskereszt és Richard Field amerikai-magyar üzletember szervezte azután, hogy a hetek óta félelemben élő, és a hétvégi Véderős gyakorlatozástól rettegő romák ezt kérték tőlük. A Független Hírügynökségnek ezt nyilatkozta korábban Farkas Pál helyi roma referens. A csaknem 300 roma asszony és gyerek Csillebércre, illetve Szolnokra való szállítását a külföldi hírügynökségek evakuációként tudósították.

Címkék: gyöngyöspata