Gyerekeinek is luxuslakást vett Fapál

Az elszámoltatási kormánybiztos arra kíváncsi, miből.

Százmillió forintért vásárolt lakásokat két gyerekének Fapál László, a honvédelmi tárca vesztegetési ügyének vádlottja – írja a Magyar Nemzet. A lap a Hír Televízióra hivatkozva arról számolt be, hogy Budai Gyula (a képen) vizsgálatot indított az ügyben. Ezt egyébként a kormánybiztos a közrádióban maga jelentette be.

A HírTV Célpont című műsorához eljuttatott jelentés szerint a fiatalok feltehetően a szülők segítségével jutottak hozzá a főváros XIII. kerületében lévő luxuslakásokhoz. Az ingatlanokat ugyanattól a cégtől vették, amelytől a honvédség vásárolta a később Fapálnak negyedáron továbbadott zuglói lakást.

Az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában tegnap Budai Gyula azt mondta, szeretné tudni, miből vett százmillió forintért két (nem szolgálati) lakást gyerekeinek Fapál László. Az elszámoltatási kormánybiztos külön kiemelte: a lakásvétel idejére esik az úgynevezett whiskysdoboz-átadási ügy is, ekkor indulhattak meg azok a pénzek, amelyről a vesztegetési ügy főgyanúsítottja beszélt.

A Honvédelmi Minisztérium volt közigazgatási államtitkárának, Fapál Lászlónak, illetve egyéb volt vezetőinek ingatlanügyei kapcsán a Központi Nyomozó Főügyészség folytat nyomozást hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt.