Romagyilkosságok: K. Árpád beszélni kezdett

Politikusokat is likvidált volna a halálbrigád.

A Pest Megyei Bíróságon elismerte a galgagyörki és a piricsei támadásban való részvételét a romák sérelmére elkövetett, hat halálos áldozattal járó támadássorozat elsőrendű vádlottja. A tárgyaláson. K. Árpád (a képen) az erre vonatkozó nyomozati vallomását fenntartotta, megnevezve két társát, testvérét K. Istvánt és P. Zsoltot.

Az iratismertetéssel folytatódott tárgyaláson elhangzott: K. Árpád a folytatólagos kihallgatásán kezdetben tagadta, hogy köze lenne a bűncselekményekhez, majd negyedik kihallgatásán már a galgagyörki és a piricsei támadást is elismerte, részletesen beszélt a támadás körülményeiről, okáról és társai szerepéről. Vádlott-társai a nyomozati iratok ismertetésére annyit reagáltak: nincs közük a bűncselekményekhez.

K. Árpád egyébként politikusok elleni támadásokat is tervezett – írja a Hírszerző. Az elsőrendű vádlott kapcsolatot keresett a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista szervezet vezetőjével, Györkös Istvánnal – derül ki az internetes portál birtokába jutott rendőrségi kihallgatási jegyzőkönyvből.

A halálbrigád „bűnöző” politikusokat likvidált volna, hogy felhívják a figyelmet akcióik „nemzetmentő” jellegére. Kisléta polgármestere, Pénzes Sándor lett volna az első, akit az MSZP-s politikus, „Veres János kutyájának tartottak”. Ő a kihallgatási jegyzőkönyvek szerint azért úszta meg, mert Cs. István lebeszélte erről K. Árpádot.

AJÁNLOTT LINK:

Politikusokat is likvidáltak volna a sorozatgyilkosok (Hírszerző)

Címkék: romagyilkosság