Soltész: a gyermekek erősítik Európát

A nagy család, a gyermekek vállalása örömöt jelent, és erősíti egész Európát - mondta Soltész Miklós.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) szociális, család-, és ifjúságügyért felelős államtitkára a Millenáris Parkban, az európai népesedési és családügyi hét zárórendezvényén.

Soltész Miklós arra biztatta a fiatalokat: merjenek családot alapítani, gyermeket vállalni, mert Magyarország és az egész Európai Unió jövője ezen múlik. Győri Enikő, a Külügyminisztérium európai ügyekért felelős államtitkára azt hangsúlyozta: egyre kevesebben vannak azok, akik családban élnek, pedig a család biztonságot nyújt, ahova vissza lehet vonulni, ahol az együtt örülés és együtt szomorkodás egy életre elszakíthatatlan köteléket tud kialakítani. Ez a biztonság elsősorban érzelmi szál, emellett pedig szociális, anyagi hátteret is nyújt – mondta.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár kiemelte, hogy a magyar uniós elnökség egy évek óta mostohaként kezelt témát, a családok témáját állította középpontba. Szólt arról, hogy az új alaptörvény a családok számára egy újfajta minőséget biztosít, ugyanis olyan közösségnek ismeri el, mely gazdasági közösség is.