Igazságosztónak hitte magát a halálbrigád

A vádlottak a hajdúhadházi laktanyából akartak fegyvereket szerezni.

Nem szenvedtek és jelenleg sem szenvednek elmebetegségben, gyengeelméjűségben, szellemi leépülésben vagy személyiségzavarban a romagyilkosság-sorozat vádlottjai – írja a Magyar Nemzet a vádiratra hivatkozva. A halálbrigád tagjai tisztában voltak tettük következményeivel. A hat halálos áldozatot követelő gyilkosságsorozat feltételezett elkövetőinek pere pénteken kezdődik.

K. Árpád, K. István és P. Zsolt 2008 elején döntött úgy, hogy nem látja el megfelelően feladatát az igazságszolgáltatás, saját kezükbe veszik a rendcsinálást. Az ügyészség szerint előzőleg a K. testvérek elmentek ugyan a Magyar Gárda avatására, de „a szervezetet nem tartották kielégítőnek az általuk sérelmesnek tartott társadalmi helyzet megoldására”.

Ekkor döntöttek úgy, hogy „fegyvereket szereznek, és cselekedni kezdenek”. A vádirat szerint a hajdúhadházi laktanyából akartak fegyvereket szerezni. A korábban Koszovóban szolgált Cs. István fényképfelvételeket is készített az akcióhoz. Ezt követően egy besenyszögi vadászt raboltak ki a K. testvérek, P. Zsolt és egy ismeretlen személy.

A vádhatóság megállapította, a csapat célja kezdetekben a félelemkeltés volt. A galgagyörki első támadás még nem követelt emberéletet, ahogyan a piricsei, nyíradonyi és a tarnabodi akció sem. A vádlottak a gyilkosságsorozat idején a Perényi 1 nevű szórakozóhelyen dolgoztak, így akcióikat késő estére, illetve hétvégékre időzítették, amikor a szórakozóhely zárva volt.

AJÁNLOTT LINK:

Romagyilkosságok: döbbenetes részletek

Címkék: romagyilkosság