Ismét egy Fidesz-képviselő költségtérítését vitatják

Az MSZP ezúttal Szabó Zsoltot szólította fel lemondásra.

Az MSZP szóvivője szerint 500-600 ezer forinthoz jutott jogtalanul Szabó Zsolt, aki fideszes országgyűlési képviselőként és Hatvan polgármestereként is felvette a költségtérítést. Török Zsolt felhívta a figyelmet, hogy ő már a harmadik kormánypárti politikus, aki ezt a jogtalanságot elköveti.

Az ellenzéki párt reméli, hogy Szabó Zsolt is az etikai bizottság elé kerül, majd a többiekkel együtt lemond mandátumáról. Komjáthi Imre, az MSZP edelényi szervezetének elnöke közölte, miközben a kormánypárti képviselők luxusautókkal járnak és egyre jobban élnek, magára hagyják a szegényeket, így Edelény lakóit is. Az árvíz után például máig nem fizették ki a vis maior pénzeket.

Török Zsolt arra is felhívta a figyelmet, hogy Papcsák Ferenc – aki szintén országgyűlési képviselőként és Zugló polgármestereként is felvette jogtalanul a költségtérítéseket – olyan megbízatásokat kapott tavaly októberben, amelyekért feltehetően szintén ellenszolgáltatásokat kap.

A szocialista párt szóvivője megemlítette, hogy Papcsák például a hajdú-bihari, kisalföldi és nógrádi megyei fejlesztési alapokban is pozíciót szerzett, ráadásul volt ügyvédi irodája szerződést kapott az önkormányzattól. Papcsák Ferencet egyébként szerdán a Fidesz etikai bizottsága előtt hallgatják meg. Zsiga Marcellt korábban hasonló ügyért 150 ezer forintra büntette pártja. Az MSZP szóvivője, Török Zsolt korábban már lemondásra szólította fel Papcsák Ferencet is.