Az egyetemek környékén is vizsgálódna Budai Gyula

Az elszámoltatási biztos az ELTE gazdálkodásának az áttekintése után javasolt intézkedéséket a nemzeti erőforrás miniszternek.

A magyarországi felsőoktatási intézmények gazdálkodásának átfogó vizsgálatát javasolja Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula ezt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján közölte azzal összefüggésben, hogy hivatala befejezte az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) gazdálkodásának áttekintését.

A fideszes politikus kifejtette: az ELTE-t érintően vizsgálták például a gépjárműbeszerzést, a munkavállalói és azokat a 2002-2010 között megkötött szerződéseket, amelyek az egyetem üzemeltetésével, működtetésével kapcsolatosak.

Budai Gyula szerint “ahhoz, hogy megnyugtató képet kapjunk” az ELTE gazdálkodásáról, további vizsgálatokra van szükség. Ezért azt javasolta Réthelyi Miklósnak, hogy az ELTE-t és a többi felsőoktatási intézményt illetően indítson átfogó belső vizsgálatot. Információik szerint ugyanis – folytatta – a többi egyetemen, főiskolán is hasonló jellegű problémák merülhetnek fel, mint az ELTE-n.