Nyílt belháború kezdődött az MSZP-ben

Gyurcsány Ferenc holnapi évértékelőjének költségeit nem pártja állja.

Mérföldkő, nyílt hadüzenet – így értékelték a Magyar Nemzetnek nyilatkozó, névtelenséget kérő szocialista politikusok Puch László tegnapi FN.hu-nak adott interjúját. A lap egyik informátora úgy vélte, a pártigazgató gyakorlatilag felhívást intézett a tagsághoz a Gyurcsány Ferenc elleni fellépésre.

A vállalt konfrontációhoz állítólag az adta a végső lökést, hogy a volt kormányfő a pártvezetéssel nem egyeztetve jelentette, hogy ismét országértékelőt tart. Már a kommunikációs hadviselés része volt az is, hogy két nappal az értékelő előtt jelent meg a Puch-interjú – írja a lap, amely szerint döntő lehet, elismerik-e országosként Gyurcsány platformját.

A volt kormányfő hivatalosan a MSZP Demokratikus Koalíció platformjának elnökeként értékeli az ország és a kormány, illetve pártja helyzetét az ötcsillagos Corinthia Grand Hotel Royalban. A Magyar Hírlap kiderítette, hogy a budapesti szálloda konferenciaközpontjának bérleti díját nem az MSZP fizeti.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője azt mondta: a párt részéről semmilyen aláírási joggal rendelkező személy nem bérelte ki a konferenciaközpontot. Az esetlegesen felmerülő költségeket a párt alapítványa sem finanszírozhatta – tette hozzá.

A lap szerint a luxusszálloda – piaci áron – 180 ezer forintért adja bérbe egy kétszázötven fős rendezvény megtartásához fél napra dísztermét. További 45 ezer forintért projektort, tízezerért vásznat is biztosítanak. Költséget jelenthet ezen felül a mikrofon-használat, az étel/ital fogyasztás, illetve a dekoráció.

AJÁNLOTT LINK:

Puch ultimátuma Gyurcsánynak (Magyar Hírlap)

Címkék: gyurcsany