Újabb üzemzavar volt a MAL-nál

Dugulás okozott gondot az ajkai gyárban.

Kisebb üzemzavar volt az este a Magyar Alumínium Zrt. ajkai üzemében, ezért egy szakaszon a gyártás is leállt – tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A kiadott közlemény szerint a gondot az okozta, hogy dugulás történt a feltáró sorok és az örlőmalom közötti részen.

A szakemberek azonnal megkezdték a helyreállítást, eközben egy dolgozó elcsúszott és könnyebben megsérült. Az üzemzavar miatt a gyárban, az érintett szakaszon a gyártás is leállt, a termelés azonban máshol zajlik.

A szakemberek délutánra ígérik az üzemzavar teljes felszámolását, utána normál üzemmódban folyik majd a munka. A katasztrófavédelem közleménye azt is kiemeli, hogy a cég állami felügyeletét ellátó felügyelők folyamatosan a helyszínen vannak és kontrollálják a folyamatokat – tudatta a Független Hírügynökség.

Közben az állami felügyelőbizottság vezetője azt mondta az MTI-nek, hogy a hibát már tegnap elhárították. Az üzemzavart az elöregedett csővezeték okozta.

Közben a korábbi vörösiszap-katasztrófa utáni mentesítés és helyreállítás ismét teljes üzemben zajlik. Befejeződött a Torna-patak hídjának megerősítése, így az átkelő már 40 tonna teherbírású. Emellett dolgoznak a pernyetározón épülő, az iszap tárolására szolgáló hely töltésein a rézsű kialakításán. A gát állapotát figyelő rendszer elmozdulást továbbra sem érzékelt.