Orbán a Narancs kávézóban

A miniszterelnök szerint most minden pénzt a "melóba" kell tenni.
Kapcsolódó cikkek

Most minden pénzt a “melóba”, a munkahelyek teremtésébe kell tenni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke kedden Veszprémben, a délutáni belvárosi sétája közben. Orbán Viktor választási körútja veszprémi állomása során a Narancs kávézóban Porga Gyulával, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjével és a párt helyi vezetőivel találkozott, majd látogatást tett Márfi Gyula veszprémi katolikus érseknél.

Ezt követően Orbán Viktor rövid sétát tett Veszprém belvárosában Porga Gyula és a Fidesz-KDNP helyi képviselő-jelöltjei társaságában. Kíséretében volt Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai államtitkára és Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

A miniszterelnök a séta során többek közt érdeklődött arról, hogy “van-e Jobbik” Veszprémben, amire az egyik képviselőjelölt hölgy így válaszolt: “elenyésző, nem számottevő”.

Orbán Viktor a séta során szóba hozta azt is, hogy szépek a belvárosaink, mutatósak a szökőkutak is, s ez mind “fontos dolog” is, de most “minden pénzt a melóba, a munkahelyek teremtésébe kell tenni”. Az ipart, a gazdaságot kell fejleszteni, s olyan beruházások kellenek, amelyek megtérülnek, termelnek – hangsúlyozta.

“A beruházás nem azt jelenti, hogy elköltjük az állam pénzét” – mondta.

A miniszterelnök távozását követően Porga Gyula elmondta, hogy a kormányfőt a beszélgetésük során tájékoztatta a város fejlesztéséről, ugyanis Orbán Viktor elsősorban a város gazdasági-pénzügyi helyzete és a fejlesztési elképzelései iránt érdeklődött. Szóba került a 8-as főút négysávosítása is, amely az egész Nyugat-Magyarország infrastruktúrája szempontjából nagy jelentőséggel bír.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy a kormányfő Veszprémben szólt arról: ma Magyarországon hiányzik egymillió munkahely és egymillió gyermek, ezért a nemzeti ügyek kormánya úgy alakítja át az adórendszert, hogy az munka- és családbarát legyen”.