Tarlós nem hallgat a szívére

Ha így tenne, azonnal szerződést bontana a közműcégekkel.
Kapcsolódó cikkek

A Fidesz főpolgármester-jelöltje a közműcégekkel legszívesebben felbontaná a szerződéseket, de “aligha kezdhetjük azzal, hogy felállítjuk a ringet és kiosztjuk a kesztyűket”. Tarlós István a Népszabadságnak azt mondta, ha a cégek nem lesznek partnerek, jogászaik jogsértéseket keresnek és megvizsgálják azt is, mennyi adót fizettek be eddig.

Szerinte a hivatali apparátus indokolatlanul felduzzadt az elmúlt években, 1400 ember dolgozik a városházán. Többségüknek nincs félnivalója, de a karcsúsítás elkerülhetetlen. Mint mondta, a rendszerváltás előtti struktúra hatékonyabb volt, így annak aktualizálása is napirenden van.

A főpolgármester-jelölt több jogkört visszatelepítene a bizottságoktól a közgyűléshez. Példaként említette a cégvezetők kinevezését, a többmilliárdos nagyberuházások közbeszerzéseit. Arra a kérdésre, hogy győzelme esetén befejeznék-e a négyes metrót, Tarlós István azt mondta: az Alstrom-szerződést újra kell tárgyalni, a négyes metrót be kell fejezni, akármennyire elhibázott beruházás is. Mint mondta, a kérdés nem a szándék, hanem a fedezet megléte. Jelenlegi ismeretei szerint még az első szakasz befejezéséhez is hiányzik legalább százmilliárd forint.

“Csak szakszerűen megtervezett, előkészített és jól megszervezett beruházásokat indítunk útjára, amelyek megvalósulására reális határidőket szabunk” – mondta a politikus.

Címkék: tarlós