Gyurcsány “hitelesítette” a jogsértést

A volt kormányfő tudhatta, hogy törvénytelenül nyilvánítják kiemelt beruházássá Sukorót.
Kapcsolódó cikkek

Fazekas Géza szóvivő a Magyar Nemzetnek azt mondta: egy vidéki ügyvédet gyanúsítottak meg kétrendbeli közokirat-hamisítással. A férfi Joáv Blum albertirsai és pilisi ingatlanjaival összefüggésben színlelt ajándékozási szerződés előkészítésében működött közre – írja a lap.

A lap a birtokába került dokumentumok alapján azt állítja, Gyurcsány Ferenc tudhatta, hogy kormánya törvénytelenül nyilvánítja kiemelt állami beruházássá az izraeli-amerikai befektetők tervét. Ezt azzal magyarázzák, hogy a kabinet “komoly lekötelezettje lehetett a Lauder-féle befektetőcsoportnak.

Mint ismert, a Gyurcsány-kabinet az utolsó ülésén rendelkezett arról, hogy a sukorói beruházást kiemelt jelentőségű ügyként kezelje a magyar államigazgatás. A Magyar Nemzet arra is emlékeztet, hogy a szóban forgó kormányülést Gyurcsány Ferenc vezette, a rendeletet pedig saját maga látta el kézjegyével.

Mint korábban megírtuk, Gyurcsány Ferenc korábban tanúvallomást tett a Sukoróra tervezett, ott meghiúsult turisztikai beruházással kapcsolatban, és a felvett tanúvallomásának teljes jegyzőkönyvét nyilvánosságra hozta. Akkor a volt kormányfő azt mondta, hogy érdektelen viszonya a befektetőkhöz, akikkel 2008 májusában találkozott, de a földcserére vonatkozó igényük már a találkozó előtt ismert volt.

“A kormány közel háromnegyed évvel később akkor találkozott ezzel a kérdéssel, amikor a tervezett beruházást a jogszabályoknak megfelelően nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházásnak minősítette” – mondta a volt szocialista kormányfő.

Címkék: sukoró