LMP: rémálom lehet az Álomszigetből

A párt szerint a Hajógyári-sziget déli részére tervezett beruházás veszélyezteti az Észak-Buda tüdejeként szolgáló szigeti zöldfelületeket.

Az LMP attól tart, hogy rémálommá válhat az Álomsziget-beruházás – áll az ellenzéki párt pénteki közleményében. A Gyurcsány-kormány tavaly februárban nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánította a beruházást, és korábban a III. kerületi közgyűlésben a pártok is gyakorlatilag egységesen elfogadták a sziget déli részének nagymértékű beépítését lehetővé tevő szabályozási tervet.

A 32 hektáros területen egyebek mellett hoteleket, apartmanházakat, konferenciatermeket, kaszinót, varietét, színházat és fitnesztermet építenének. A sziget déli részének harmadát tervezik beépíteni, így a területén levő fák nagy részét kivágnák, miközben az LMP szerint nincs lehetőség azok pótlására.

Az LMP nem utasítja el teljes egészében a beruházást, ám ellenzi annak megalomán kivitelezési tervét, amelyek helyett egy emberközelibb, a szigetet, a környezetet és a kerület lakosait figyelembe vevő tervet tartana elfogadhatónak – áll a párt pénteki közleményében.

A beruházás környezetvédelmi engedélyét civil szervezetek megtámadták, Béres András, az LMP III. kerületi polgármeste-jelöltje pedig kezdeményezni fogja a szabályozási terv felülvizsgálatát.

Címkék: LMPálomsziget