Pokorni anyagilag nehéz tanévre számít

A Fidesz oktatáspolitikusa szerint a diákok határon túli kirándulásaikkor "értelmes munkát" is végezhetnének.

Nem látja pontosan az oktatási bizottság elnöke, hogy milyen lesz a következő tanév, egy azonban biztos: anyagilag nem lesz könnyű. Pokorni Zoltán az Apáczai Kiadó 10 éves születésnapi ünnepségén azt is mondta, hogy reményei szerint az új kormány nem folytatja az előző nyolc évre jellemző kapkodást az oktatásban, és a tervezett változtatásokhoz biztosítja majd az anyagi forrásokat is.

A Fidesz oktatáspolitikusa köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a középiskolások határon túli osztálykirándulásairól szóló határozatot már elfogadta a parlament. Pokorni Zoltán szerint bizonyos esetekben a magyarországi diákok valamilyen munkát is végezhetnének a határon túli településeken: ezek között játszóterek, illetve iskolaudvarok rendbetételét említette. Hozzátette, hogy a kirándulások támogatására most még pályázni kell, a tervek szerint azonban 2013-tól már normatív támogatásként járna.

Pokorni Zoltán beszélt egy – egyelőre csak elképzelések szintjén létező – tervről is. Eszerint a 11.-es középiskolások minden évben dolgoznának egy-két hetet, amit az önkormányzatok szerveznének, és nem lenne kötelező. Erről a kormányzati ciklus végéig születhet döntés.