Az időjárás átírta a vasúti menetrendet

Országszerte több vasútvonalon van fennakadás.

Vonatok helyett buszok viszik az utasokat Vámosgyörk és Jászapáti, Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely között, Edelény és Sajóecseg és Hatvan és Pásztó között. A Nyékládháza és Miskolc közötti szakaszon sebességkorlátozást vezettek be.

A viharos erejű szél miatt késésekkel kell számolni a Budapest-Bicske, a Komárom-Hegyeshalom illetve Rajka, a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vonalon, valamint a Székesfehérvár-Veszprém vonalon.

Nem járnak a Budapest-Székesfehérvár vonalon a tárnoki, a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon a százhalombattai elővárosi vonatok. Vonatpótló buszok közlekednek Sásd és Vásárosdombó, Dombóvár és Máza-Szászvár között, valamint Székesfehérvár és Balatonszentgyörgy között.

A dél-balatoni vonalon a Nagykanizsáról 10.49-kor a Déli pályaudvarra, illetve a Déliből Nagykanizsára 9.06-kor, 11.06-kor és 15.06-kor induló vonatok nem indulnak el. A nemzetközi vonatok kerülő útvonalon, Dombóvár felé közlekednek.

A Mávinform közlése szerint a rendkívüli helyzetre tekintettel éjfélig a Dunántúlon és a Budapest-Miskolc vonalon közlekedő feláras vonatok lC pót- és helyjegy nélkül vehetők igénybe.