Százmilliós károk a vihar nyomán

A kárszakértők megemelt létszámmal dolgoznak.

A hétvégi viharok nyomán több száz millió forint kárról érkezett bejelentés a biztosítókhoz, amelyek kárszakértői megemelt létszámmal dolgoznak a vihar és a felhőszakadás okozta károk felmérésén.

Az AEGON Magyarország arról tájékoztatta hétfőn az MTI-t, hogy a viharok és felhőszakadások miatt eddig mintegy 100 millió forint kárról érkezett bejelentés. Hétfőn délelőtt ezer bejelentést regisztrált a társaság, a nap végére mintegy 3500-4000-rel számolnak. Az AEGON 1,1 milliárd forintra becsüli az ügyfeleit érintő károkat, a teljes kár pedig elérheti a 4 milliárd forintot.

A Generalihoz hétfőn délig mintegy 800 darab, 167 millió forint értékű viharral kapcsolatos kárbejelentés érkezett. Ennek jelentős része vihar, árvíz és felhőszakadás okozta kár volt, de érkezett villámcsapás és jégverés miatti bejelentés is. A legtöbb káresemény Budapesten, Pécsett, Győrben és Miskolcon történt, de számos nagy összegű kárbejelentés érkezett Sátoraljaújhely és Szikszó városából is.

A biztosító a következő napokban növekvő számú, akár a több ezret is elérő kárbejelentésre és több százmillió forintos kárkifizetésre számít.