Orbán testőrei felvételizhetnek a rendőrségre

Szabályos felvételivel kerülhetnek a rendőrség kötelékébe Orbán Viktor jelenlegi testőrei, ha a következő kormányfő inkább bennük bízik, mint az Őrezred embereiben.

Bár Orbán Viktornak a választások két fordulója között már felajánlották a Köztársasági Őrezred védelmét, a leendő miniszterelnök nem élt a lehetőséggel. A Fidesz elnöke a hírek szerint ragaszkodna, hogy a jövőben is az eddigi testőrei lássák el körülötte a személybiztosítási teendőket.

Orbánt egyébként egy egykori kommandós, Hajdú János és csapata védi. Hajdú szolgált a rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálatának bevetési egységénél, leszerelése után pedig – immár hét éve – az Orbánt biztosító osztag vezetője. Hajdúról bővebben ide kattintva olvashat!

Az fn.hu megkereste Gálik Viktóriát, az Őrezred szóvivőjét, aki elmondta, hogy amint Orbán leteszi a miniszterelnöki esküt, már az Őrezred védi. Ha a Fidesz elnöke ragaszkodna saját testőreihez, akkor Hajdúnak és csapatának kérelmezniük kellene felvételüket a rendőrséghez.

„Ha megfelelnek, akkor a Köztársasági Őrezred állományába kerülve védhetik Orbán Viktort. De civilként nem dolgozhatnak együtt az Őrezred embereivel” – mondta Gálik Viktória.

Az előző miniszterelnök-cserék idején emlékezetes vihart kavart, hogy Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc házát hogyan és kinek a finanszírozásával szerelik fel biztonsági berendezésekkel az Őrezred tagjai. Úgy tudjuk, Orbán nem költözne el a XII. kerületi Cinege utcában épült házából, bár miniszterelnökként a Béla király úti rezidenciában lakott a családjával.

Címkék: Voks 2010