Kovács László kiirtaná a korrupciót az MSZP-ben

A választási kudarc egyik okának a korrupciós ügyek miatt pártjára került bélyeget nevezte meg Kovács László, a párt korábbi elnöke, egykori európai biztos.

Nem siker, hanem kudarc – így értékelte az MSZP választási eredményét Kovács László a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában. A kormányzás jogának elveszítésében első helyre sorolta a világgazdasági válságot, másodikra a kormány és az MSZP hibáit, mulasztásait, harmadsorban pedig a Fidesz ellenzéki magatartását említette, amelyről kijelentette: ” minden lehetséges módon igyekezett gátolni, nagyon beszorította kormányt”.

Arra, hogy az egyéni képviselői helyek zömét nem tudták megnyerni kormányzati pozícióból, Kovács úgy reagált: nem az egyéni jelöltek okolhatók a történtekért, hiszen olyanok is elveszítették most a választás első fordulóját, akik korábban négyszer nyerték a körzetüket.

“A párt egészére került egy bélyeg – elsősorban a korrupciós ügyek miatt -, még akkor is, ha az adott jelöltnek köze sem volt semmiféle korrupcióhoz” – szögezte le a volt pártelnök. Hozzátette: a jövőben ezt kell maximálisan kiküszöbölni, “a korrupció gyanúját is ki kell irtani a párt közeléből” – szögezte le a politikus. Akár az alapszabály módosításával is el kell érni, hogy a pártelnökség felléphessen a korrupció ellen, különben a bélyeg rajta marad a párton.

A párt parlamenti szerepéről, konstruktív ellenzéki terveiről a volt pártelnök úgy nyilatkozott: mindent készek támogatni a kormány javaslatai közül, ami az ország érdekét szolgálja és nem ellentétes az MSZP értékrendjével. De minden, ezzel ellentétes javaslattal szemben állnak
majd és alternatívát is kínálnak helyette.

Címkék: Voks 2010