A munkavállalók partnerséget várnak

Az érdekegyeztetés, az érdemi párbeszéd fontosságát emelték ki a szakszervezeti vezetők.

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke szerint az új kormánynak figyelnie kell rá, hogy a választásokon csak parlamenti felhatalmazást nyert a döntések meghozatalára, de döntéseit a szakszervezetekkel egyeztetve hozza meg. Pataky Péter közölte: álláspontjukat csak akkor alakítják ki a munkavállalókat érintő ügyekben, ha ismert lesz a kormányprogram.

Gaskó István, a Liga elnöke az elmúlt négy év gyakorlatával szemben, érdemi tárgyalásokra számít, és arra, hogy a Fidesz a következő parlamenti ciklusban a párt által az elmúlt négy évben hangoztatott irányvonalak mentén kormányoz majd.

A Munkástanácsok Országos Szövetsége arra számít, hogy a magánérdekkel szemben a munkavállalói érdekek érvényesülnek a Fidesz-kormány alatt. Palkovics Imre elnök olyan gazdaságpolitikát remél, amely javítja a munkavállalók helyzetét, hozzájárul a jövedelmek emelkedésének megteremtéséhez.

Az Autonóm Szakszervezeti Szövetség partnerséget, törvényességet és korrekt tárgyalásokat vár a társadalmi érdekegyeztetésen az új kormánytól. Borsik János elnöke közölte, hogy a válság övetkezményeit leginkább a munkavállalók szenvedték el, ezért javítani kell a helyzetükön.

Címkék: