A munkaadók adócsökkentést várnak

Kétharmaddal van esély a nagy elosztó rendszerek eddig elodázott átalakítására.

Elsősorban folyamatos adócsökkentést és az önkormányzati rendszer reformját várják az új kormánytól a munkaadói szervezetek. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke szerint az új kormánynak azonnal meg kell kezdenie a tárgyalásokat az IMF-vel és az EU-val, folytatnia kell a GDP-arányos államháztartási hiány csökkentésének tavaly elkezdett programját, mérsékelnie kell az állami újraelosztás szintjét és az adócentralizációt.

Futó Péterhez hasonlóan Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára is azt várja, hogy a Fidesz kormány a kétharmados többséggel azonnal kezdje meg az önkormányzati reformot, csökkentse a munkát terhelő adókat, egyszerűsítse az adórendszert.

Az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke szintén arra számít, hogy az új kormány mérsékli a közterheket, a vállalkozókat sújtó bürokráciát. Szűcs György emellett fontosnak tartja, hogy a szakképzés jobban igazodjon a gazdaság igényeihez az alap- és a továbbképzésben.

Vadász György a Magyar Iparszövetség ügyvezető társelnöke az elmaradt reformok megvalósítását várja és arra számít, hogy az új kormány javít a kis- és középvállalkozások helyzetén.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a Fidesz kétharmados többségével megnyílik a lehetőség a nagy elosztó rendszerek átalakítására, amelyre most időt és felhatalmazást kapott a jobboldal.

Ajánlott link:

A forint szereti az erős kormányt
A Fidesszel együtt erősödött a forint

Címkék: