Pokorni: egy alelnök vezetheti a Fideszt

A Fidesz vezetését ügyvezetőként valószínűleg az egyik alelnökre fogja bízni Orbán Viktor – mondta Pokorni Zoltán az MTV Ma Reggel című műsorában, ahol azt is megerősítette, hogy ő nem vállal szerepet a leendő kormányban.

Orbán Viktor energiájának döntő részét a miniszterelnöki teendői fogják lekötni, de nem mond le a Fidesz elnöki pozíciójáról. Pokorni Zoltán szerint az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a párt egyik alelnökét fogja felkérni arra, hogy ügyvezetőként vigye a kormányzó párt mindennapi ügyeit. Konkrét személyt nem nevezett meg Pokorni, aki maga is a Fidesz alelnöke.

A volt oktatási miniszter megerősítette azokat a korábbi híreket, hogy nem vállal szerepet a leendő kormányban, mint mondta, a várható kormányzati struktúrát „nem az én személyemre szabták, de nem is rám kell azt szabni, hanem a miniszterelnökre”.

Pokorni úgy látja, meglesz a Fidesz kétharmada a parlamentben, mint mondta ez nemcsak a párt érdeme, hanem az emberek kétségbeeséséből fakadó megelőlegezett bizalomnak tudható be. Arról is beszélt, hogy adócsökkentési elképzeléseik nem változtak, de annak idejéről és mértékéről akkor tudnak dönteni, ha megismerik az ország valós gazdasági helyzetét, és kiborul az összes, még mindig a szekrényben lévő csontváz.

Címkék: Voks 2010