Deutsch nyílt levelet írt Oszkónak

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség felszólítja Oszkó Péter pénzügyminisztert, hogy az Európai Unió pénzügyminisztereinek hétvégi madridi ülésén ne támogassa Fazakas Szabolcs kinevezését az Európai Számvevőszék tagjává – áll Deutsch Tamás nyílt levelében.

A fideszes EP-képviselő megerősítette, hogy Fazakas Szabolcs, az Európai Számvevőszék tagjelöltje, az Európai Parlamentnek megküldött hivatalos önéletrajzában elhallgatta, hogy a kommunista diktatúra idején, 1976 és 1989 között, egészen a diktatúra összeomlásáig a magyar titkosszolgálat ügynöke volt. Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában fellelhető hivatalos dokumentumok szerint Fazakas Szabolcs 1976-ban “hazafias alapon” (önkéntesen) csatlakozott a magyar kommunista titkosszolgálathoz, ahol besúgó tevékenységet végzett. Jelentéseit “Stefan” fedőnév alatt készítette.

Emiatt, és „Magyarország megtépázott nemzetközi tekintélyének további rombolását megelőzendő” felszólítja a kormány képviselőjét, hogy ne támogassa egy volt kommunista titkosszolgálati ügynök, Fazakas Szabolcs Európai Számvevőszéki taggá történő kinevezését.

Címkék: Voks 2010