Elszólta magát Schmitt Pál

Az Országgyűlés elnöki posztjára készül Schmitt Pál fideszes európai parlamenti (EP) képviselő.

Schmitt Pál csütörtökön Salgótarjánban az MTI kérdésére, miszerint mit tud arról, hogy a hírek szerint ő a köztársasági elnöki poszt várományosa, azt válaszolta: a híreket ő is látta, ezt még egy embertől nem hallotta, Orbán Viktortól.

“Ő engem hazahív, hogy készüljek arra, hogy a parlament elnöke leszek, így is készülök (…), megszoktam, hogy az előttem álló feladatot veszem komolyan” – tette hozzá sajtótájékoztatóján.

Schmitt Pál szerint az európai választások történetében tizenöt éve nem fordult elő, hogy az első fordulóban 52,7 százalékot adtak egy pártnak, de a Fidesz ilyen arányú győzelme nem csoda, hanem annak eredménye, hogy a nyolcéves nem kormányzással gazdátlanná vált az ország.

Úgy fogalmazott: se iránya, se gyorsasága nem volt az ország fejlődésének, “a lovak közé dobták a gyeplőt”.Itt kivétel nélkül minden negatívra fordult, miközben Magyarország minden európai támogatást megkapott – mondta az EP-alelnök.
Kitért arra, az 52,7 százalék azt jelenti, hogy nincs szükség koalíciós partnerre a kormányzáshoz. “Ez a felhatalmazás igen erősnek tűnik, de arra nem elég, hogy mélyreható változásokat eszközöljünk (…), hogy az alkotmány meghatározó részeihez nyúljunk” – mondta a képviselő.

Schmitt Pál arról is beszélt, hogy tudatosan nem használják a “kétharmad” szót, mint kitűzött célt, mert “a kétharmad arról szól, hogy kettő a miénk, egy a tiéd, márpedig aki ilyen erős kormányzati felhatalmazást kap, az a teljességben kell, hogy gondolkozzon”.

Az egész országban gondolkodunk, ezért is várunk, nem hozunk nyilvánosságra neveket, nem hirdetünk kormányt, nem kérkedünk, nem dőlünk hátra, hanem alázattal járjuk az országot, és ismételten kérjük a második fordulós 57 helyen az emberek segítségét és bizalmát – közölte.

Címkék: Voks 2010