A Jobbikban bízhat az MSZP?

Van, aki feladta, akad, aki az ellenfelekben bízik és találunk olyan politikust, aki második helyét is elismerésnek tartja. Állva maradt szocialisták, két forduló között.

Vannak még tartalékok – közölte az fn.hu-val Szanyi Tibor, a szocialisták kevés állva maradt képviselőjelöltjének egyike. A XIII. kerületi jelölt szerint szűk, elsőfordulós veresége csak annak tudható be, hogy a kerület két szavazóköréből az övében szavaztak a távszavazók, amely így egyenlőtlenül módosította az eredményt.

Mint mondta, a közvélemény-kutatások szerint a jobbikosok másodlagos pártpreferenciáját tekintve előbb következik az MSZP, mint a Fidesz, így elképzelhető, hogy a jobbikos jelölt kiesése hoz számára pluszszavazatokat.

A favoritnak tartott szegedi Botka László szerint már eldőlt, hogy a Fidesz és Orbán Viktor alakíthat kormányt, s a következő négy évben az MSZP lesz a parlament legnagyobb ellenzéki pártja, “a második forduló így már csak Szegedről szól”.

A választási eredményeket értékelve kifejtette, egyéni jelöltként 37 százalékkal, több mint 3500 szavazattal több voksot kapott, mint körzetében listán az MSZP. A politikus ezt az elmúlt nyolc évben végzett városépítő munka elismerésének tartja. Az MSZP Csongrád megyei elnöke – az MTI-nek – kifejtette, bár álláspontja szerint a Fidesz az elmúlt húsz év “legmocskosabb” kampányát folytatta, saját stratégiáján nem változtat, ezután is Szegedről beszél.

Lapunk azonban találkozott kevésbé optimista jelölttel is. Az Ózdon 22 százalékos különbséggel lemaradó Tóth István szomorú hangon mondta el, hogy „ha már idáig eljutottunk, végig fogjuk csinálni”.

Úgy tudjuk, az MSZP elnöksége folyamatosan egyeztet az általuk esélyesnek gondolt jelöltekkel, bár Borsodból négy olyan aspiránst is az esélyesek közé soroltak, akik több, mint tíz százalékkal vannak lemaradva a fideszes jelölt mögött.

Címkék: Voks 2010