Orbán: minden eldől

A történelem csak azoknak ad, akik az adott pillanatban készek megtenni, amit kell – mondta Orbán Viktor a Fidesz kampányzáróján. A pártelnök szerint most vasárnap minden eldől, ami számít; „Ha nem leszünk elegen, akkor a nagy lehetőség is elveszhet” – mondta. „Sima győzelemhez sima csarnok való” – tréfálkozott a kampányzáró helyszínének nevével Kósa Lajos. Videó.

Délután 3 órára már szinte megtelt a csarnok, ahol a Fidesz kampányzáró rendezvényét tartja. A színpadon a Csík zenekar húzta a nótát, a helyszínre érkező Mádl Ferencet és feleségét a jelenlévők felállva tapsolták.

Mindenhol “Itt az idő!” plakátok láthatók – jelentette az fn.hu helyszíni tudósítója. A SYMA csarnokba már megérkezett a Fidesz vezérkara, többek között Kövér László, Lázár János, Cser-Palkovics András, illetve Pelczné Gáll Ildikó.



Kósa Lajos nyitotta a Fidesz kampányzáróját, amit a budapesti SYMA csarnokban rendeztek. Kósa a helyszínt Sima-csarnoknak nevezte, mondván „sima győzelemhez sima csarnok való”. Azt javasolja, tanuljunk meg igazat mondani, becsületesnek és tisztességesnek lenni. Sok tanulnivalónk van – mondta, hozzátéve, hogy a Gyurcsány-korszaktól is tanuljunk meg elbúcsúzni.

A húsleves megvár

A délután házigazdája egyébként a volt tévés, Pálffy István, aki 150 napja vágja édesanyja szabócentijét. Ő arra buzdított, hogy mindenki menjen és szavazzon vasárnap a nemzeti ügyek politikájára. „A húsleves megvár és az istentiszteletet is félre kell tenni vasárnap” – jegyezte meg Pálffy.


Pokorni Zoltán, a Fidesz hegyvidéki jelöltje történelmi választásról beszélt. Elismerte, hogy a „várható eredményhez” nagyon sok munka kellett és a szocialisták és a liberálisok nyolcéves kormányzása is. „Megtisztelő a várakozás, amivel egy csalódott, reményeiben megfáradt ország néz ránk” – mondta, majd okulásul a szocialisták kormányzati hibáiból idézett.

A Fidesz és a nők

A Fidesz és a parlament alelnöke, Pelczné Gáll Ildikó felhívta a figyelmet, hogy „a bizonytalan hátterű és összetételű Jobbik csak még nagyobb kárt okozott”, ugyanakkor leszögezte, hogy nincs olyan kormány, amely megoldhatná minden problémánkat. A válsághelyzet kezeléséhez nőkre is szükség van – jelezte Pelczné.

„Nem azért szüljük a gyerekeinket, hogy egy felelőtlen miniszterelnök azt mondhassa nekik: el lehet innen menni” – határozta el a parlament alelnöke. Megjegyezte, nem két férfi és nem két nő alkotja a családot.

Videoüzenetben buzdított a Fidesz-KDNP támogatására többek között Kerényi Imre rendező, Váczi Eszter és Keresztes Ildikó énekesnők, Huszárik Kata színésznő, Kautzky Armand, Szarvas József és Reviczky Gábor színészek, Jókai Anna írónő, Czene Attila úszó, Mincza-Nébald Ildikó vívó, Csoóri Sándor és Csukás István írók, valamint Balogh Gábor öttusa-világbajnok.

KÉPGALÉRIA! (fotó: B.I./fn.hu)

Elszámoltatás és rend

Lázár János, hódmezővásárhelyi polgármester szerint a Fideszre szakadt a remény. Ő is figyelmeztet, hogy a szocialisták mélyítette szakadékból nem lehet kiugrani. „Az elszámoltatás és elszámolás kötelessége minden magyar demokratának, a leszámoláshoz azonban nincs joga senkinek” – mondta. A leltárhiány miatt jót kell állni – tette hozzá.


Az erőszak mindig hiányozni fog az eszköztárunkból – ígérte Lázár. Az új szélsőségektől is megoltalmazzák azt, aki fél – biztosította az embereket, megjegyezve, hogy az új szélsőségesek szerinte a szocialisták köpönyegéből bújtak ki.
Kiemelte, hogy a rendhez nem párt- és magánhadseregekre van szükség, hanem erős rendőrségre.

Talicska és a kkv-k

Szájer József, a Fidesz brüsszeli küldöttségének vezetője az új magyar találós kérdést ismertette: „Hány nokiás doboz fér el egy talicskában?”. Kijelentette, hogy nem választhatunk olyan vezetőket az ország élére, akiknek nem Magyarország az első gondolatuk.

Varga Mihály, a Parlament költségvetési bizottságának fideszes elnöke azt üzente a magyar kis- és középvállalkozóknak, hogy számíthatnak rájuk.

Orbán Viktor

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és miniszterelnök-jelöltje szerint a történelem nagy napja következik. Megjegyezte, hogy a történelem csak azoknak ad, akik az adott pillanatban készek megtenni, amit kell. Feltette magának a kérdést, mit vár tőle Magyarország, a családja és a barátai. A válasz: cselekvést.

A tudósítás iPhone 3GS és T-Mobile mobilnet segítségével készült. (X)

Címkék: Voks 2010