A Fidesz azonnal megkezdené az elszámoltatást

A mostaninál jóval kisebb és hatékonyabb kormánnyal, türelmi idő nélkül kezdené meg a Fidesz a kormányzást, ha hatalomra kerülne - mondta Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője a Magyar Hírlap keddi számában megjelent interjúban.

A kormányzásra való felkészülés közben szakembereik több ország kormánystruktúráját áttekintették. Az ezek alapján kidolgozott javaslatokból a kormányzásra való felhatalmazás megkapása után kell majd kiválasztani a legmegfelelőbbet – tette hozzá a fideszes politikus.

Szijjártó Péter úgy látja, hogy ha hatalomra kerül a Fidesz, “azonnal el kell kezdeni dolgozni a kormánynak, azonnal meg kell kezdeni az elszámoltatást. Egyetlen napot sem lehet elvesztegetni”.

Bár köti a kormányt a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) megkötött szerződés, a lapban megjelent interjúban a fideszes politikus azt mondta, az IMF-szerződés megkötésekor más körülmények voltak, mint most. Szerinte újra tárgyalni kell a Nemzetközi Valutaalappal.

Szijjártó Péter úgy látja, hogy az ország mostani helyzetében rendkívüli veszélyekkel jár a koalíciókötés. Az interjúban azt mondta: a Jobbik botránypárt. Az elmúlt hetek ügyei azt mutatják, hogy valójában “szerencselovagok gyűjtőpártja, amellyel összefüggésben köztörvényes bűncselekményekről, pornószínésznőkről, offshore ügyekben érintett emberekről hallani”.

A fideszes politikus arra a megjegyzésre, miszerint Gyurcsány Ferenc visszatért azt mondta: bebizonyosodott, hogy az MSZP még mindig Gyurcsány Ferenc pártja, ő irányítja hátulról a szervezetet. “A mi ellenfelünk a túlzott elbizakodottság. Nagyon sokan már most elkönyvelik a választás végeredményét, holott a választást csak április 11-én és április 25-én lehet megnyerni” – mondta az interjúban Szijjártó Péter.

Címkék: Voks 2010