Pénteki kampánypofonok

A nap kampányeseménye talán a bohózatba fulladt vita volt a vitáról. A listavezetők valószínűleg nem ülnek le egymással.

Négypárti levelet fog kapni Orbánt Viktor

Közös levélben szólítja fel a listavezetők vitáján való részvételre Orbán Viktort, a Fidesz elnökét az a négy párt, amelyik képviseltette magát a vita részleteinek megvitatására összehívott pénteki egyeztetésen. A vitabohózat lényege: a Fidesz juszt sem vitázik, ha nem, akkor az MSZP sem, ha az sem, akkor az LMP sem látja értelmét. A Jobbik vitázna így is, de nem biztos. Bokros viszont bárkivel, bárhol.

Kik kapják a bársonyszékeket?

Egyre jobban körvonalazódik a leendő Fidesz-kormány minisztériumi struktúrája. Az fn.hu-nak megerősítették azokat a lapinformációkat, amelyek szerint csúcsminisztériumok lesznek: a humánpolitikai tárcát a SOTE volt rektora vezeti majd, több miniszteri és államtitkári posztot eddig a Fidesz élvonalában nem politizáló politikusok, szakértők kapnak majd. Az oktatást és a szociális ügyeket pedig a KDNP felügyeli. Szijjártó találgatásnak minősíti a sajtóhíreket.

A véletlen is besegíthet a pártoknak

Sorsolással dönti el, hogy milyen sorrendben szerepelnek jövő vasárnap a pártok a szavazólapon. A marketingszakértő szerint az elhelyezkedésnek lehet szerepe a döntésben, ráadásul minél több logó szerepel egy sorban, annál nagyobb a tévesztés veszélye. A reklámpszichológus szerint ugyanakkor a szavazófülkében már mindenki határozottan egy pártot fog keresni.

Jogszerű volt Orbán óbudai iskolai látogatása

Elutasította az Orbán Viktor óbudai iskolai látogatása miatt benyújtott kifogást a az illetékes választókerületi választási bizottság.

A Vörösmarty téren ünnepelhet a Fidesz

A főváros V. kerületében, a Vörösmarty téren tartja eredményváró rendezvényét április 11-én, az országgyűlési választás első fordulójának napján a Fidesz.

MSZP: nem kell “csontvázkereső brigád”

A szocialista Szabó Lajos szerint nem lesz szükség “csontvázkereső brigádra” a választások után, mert aki akar, meggyőződhet a költségvetés valós állapotáról.

Bokros: hogy akar a Fidesz kormányozni?

Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje nem tartja lehetségesnek, hogy az első pillanatban adót csökkentsen az új kormány. Feltette a kérdést: ha a a Fidesz azt mondja, nem ismeri a gazdaság helyzetét, akkor hogyan akar kormányozni?

Jogsértő a Civil Mozgalom ötlete

Jogsértő a Civil Mozgalomnak az a felhívása, amelyben arra szólítja fel híveit, hogy kérjenek igazolást és olyan településen szavazzanak, ahol a párt tudott területi listát állítani – határozott az Országos Választási Bizottság (OVB) pénteki ülésén.

Pártok tündöklése és bukása

Mozgalmasan telt az elmúlt egy esztendő a pártok támogatottsági adatait nézve: tavaly márciusban az SZDSZ még megelőzte a Jobbikot és az MDF-et, az LMP-ről pedig nem is hallottunk. Az MSZP kiegyensúlyozottan tartotta középpárti státusát, míg a Fidesz magabiztosan hátradőlve nézhette a többiek ingadozásait.

Száz kérdés Orbánhoz

A Fidesz-székház kapujára ragasztotta az LMP a húsz méteres papírt, amelyen száz kérdés várja, hogy a Fidesz miniszterelnök-jelöltje megválaszolja.

Címkék: Voks 2010