Választási csalásoktól tart a Jobbik

A Jobbik rendvédelmi kabinetjének elnöke szerint választási csalásra irányuló előkészületek történtek a közelmúltban. A párt ezért alternatív szavazatösszesítő rendszert állít fel, és minden szavazókörbe aktivistát küld a választás napján.

Volner János elmondta: a Jobbik felháborítónak tartja, hogy “egy belügyi dolgozók által alapított”, zárt forráskódú szoftvert használó cég (Idom 2000 Zrt) kapott megbízást a választási rendszer jegyzékkészítő programjának fejlesztésére.

A Jobbik rendvédelmi miniszterjelöltje szerint aggályos, hogy a vállalat munkák sorával bízott meg egy építőipari céget, sőt, idővel “a szoftverrendszerek forráskódja, tárgykódja, programjai és annak részletei, szoftverdokumentációi” is az É.B.SZ.K. Építőipari és Szolgáltató Kft. tulajdonába kerültek.

Utóbbi tulajdonosa Bhasil Mohamed marokkói állampolgár “sem az idegenrendészeti nyilvántartásban, sem a személyiadat- és lakcímnyilvántartásban nem szerepel”, soha nem járt a schengeni övezetben, így Magyarországon sem, jelenleg mégis ő a választási rendszer forráskódjának tulajdonosa – mondta Volner János.

A politikus közölte: a Jobbik a pártok közül egyedüliként a nyílt forráskódú szoftverek használatát támogatja, mivel az “megszünteti a monopolhelyzetű szolgáltatók zsarolási potenciálját”. Volner hozzátette: világos, hogy “a szocialista párt az egyetlen lehetséges nyertese annak, ha a választási eredményeket bárki meghamisíthatja”.

Címkék: Voks 2010