Segítséget kér az MDF

Az MDF csak rábólinthat a budapesti listavezetőre.

Csapody Miklós – egyike azoknak az MDF-es képviselőjelölteknek, akik már összegyűjtötték az induláshoz szükséges számú cédulát – azt mondta, hogy a választójogi törvény betartásával, de mindenáron listát akarnak állítani. A fővárosi listához legalább nyolc jelöltet kell elindítani.

Az MDF-ből eddig öt jelöltnek – Csapody Miklós mellett Debreczeni Józsefnek, Farkas Tibornak, Herényi Károlynak és Pusztai Erzsébetnek – már összegyűltek az ajánlószelvényei, kettő „karnyújtásnyi távolságra van” és további kettőnek kell még segíteni.

Csapody Miklós nem árulta el, ki lehet a budapesti listavezető. Úgy fogalmazott: ebben az ügyben még nincs döntés. Azt sem latolgatták még, hogy kikből álljon össze a budapesti lista – tette hozzá. Mint mondta: vasárnap összeül az MDF országos választmánya.

Az ügy érdekessége, hogy az SZDSZ országos tanácsa szombaton dönt arról, ki vezeti az MDF-SZDSZ közös budapesti listáját. Ezt Retkes Attila pártelnök mondta, aki szerint nem fordulhat elő, hogy a demokrata fórum nem támogatja az adott jelöltet. A pártelnök közölte, hogy mióta bejelentették, hogy az MDF és az SZDSZ közösen állít listát, azóta rengeteg támadás érte a liberálisokat, de a szabad demokraták így is kitartanak.