Megütötték Berlusconit

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnököt vérző szájjal tuszkolták gépkocsijába a testőrei, miután egy fiatal férfi megütötte egy milánói téren vasárnap este.

A kormányfőt kórházi kezelésre vitték, a 40 év körüli tettest őrizetbe vette a rendőrség.

A 73 esztendős Berlusconit azt követően érte a támadás, hogy egy választási nagygyűlésen beszédet mondott Milánó központjában. A márciusi önkormányzati választások kampányindítóján Berlusconi autogramokat adott, amikor az ökölcsapás érte. Egyes hírek szerint az elkövető kezében a milánói dóm kicsinyített, fémből készült mása lehetett.

A földre esett politikust testőrei lábra segítették, majd autójához kísérték, ahonnan Berlusconi még jelezni akarta a tömegnek, hogy nincs nagyobb baj. Ezután vitték a kormányfőt a helyi, San Raffaele kórházba, ahol egyik orvosa megvizsgálta.

Választási beszédében,amelyből a BBC idézett, Berlusconi arról beszélt, hogy őt „szörnyetegnek festik le”, de ő maga nem hiszi ezt. Egyrészt azért, mert „jóképű vagyok, másrészt mert rendes fickó vagyok”. A Corriere della Sera internetes változata szerint a beszéd alatt a hallgatóság egy kisebb csoportja már fújolni kezdte a miniszterelnököt.

Címkék: Hírek