Súlyos balesetek országszerte

Két komoly baleset történt hétfő reggel, három ember súlyosan megsérült. Egy harmadik balesetet egy 17 éves fiú okozott.

Két autó frontálisan ütközött az 51-es úton Szalkszentmárton mellett, mindkét gépkocsivezető súlyos sérüléseket szenvedett. Egy 37 éves férfi ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol frontálisan ütközött egy 18 éves fiatalember által vezetett autóval. A mentők az egyik gépkocsivezetőt a dunaújvárosi, a másikat a kecskeméti kórházba szállították. A helyszínelés idejére az 51-es út érintett szakaszát lezárták, de az útzárat a rendőrség már feloldotta.

Súlyosan megsérült annak a Budapest felé tartó terepjárónak a vezetője is, amely eddig ismeretlen okból a szalagkorlátnak ütközött hétfő reggel az M35-ös autópályán a 13-as kilométernél. A sérültet a mentők a debreceni Kenézy Gyula kórház baleseti sebészetére szállították. Az autópályát lezárták, a forgalmat jelenleg is Hajdúnánás felé terelik.

Somogy megyében egy 17 éves lábodi fiú okozott balesetet, aki a Görgeteg és Rinyaszentkirály közötti úton autóval áttért a szemközti sávba, ahol fékezésre és irányváltoztatásra kényszerítette a vele szemben haladó jármű vezetőjét. A szabályosan közlekedő autó belecsúszott az árokba, és a tetején átfordulva állt meg. A lábodi fiú ekkor kiugrott a járműből, és befutott a közeli erdőbe, ahol a járőrök elfogták. A baleset következtében a vétlen autó utasa könnyű, zúzódásos sérülést szenvedett.