Szerelmi szál Kármán és az olajügyben érintett Portik között

Gyengéd szálak fűzik az olajügyben érintett Energol Rt. volt igazgató-tulajdonosához, Portik Tamáshoz Kármán Irént. Ezt az Index.hu hírportálon kedden este közzétett videóinterjúban maga az újságíró erősítette meg.

Portik Tamás az olajszőkítési ügyek egyik legjelentősebb játékosának tartott Energol Rt.-nek volt igazgató-tulajdonosa. 1997-ben adtak ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot. A rendőrség abban reménykedett, hogy Portik információkkal szolgálhat a 1996–1999 közötti robbantásokról, kivégzésszerű leszámolásokról is. Portik nyolc évig bujkált sikeresen feleségével és négy gyerekével a hatóságok elől, a sajtóhírek szerint többek között Dél-Amerikában és az USA-ban. Portik ellen 2003-ban elévülés miatt megszüntették az eljárást, majd ezután hazatért – írja az Index.hu.

A hírportálra kedd este felkerült, korábban készített videointerjúban Kármán Irén azt mondta: „gyengéd érzelmi szálak fűzik Portikhoz, aki azonban soha nem befolyásolta a munkájában”. A Kármán Irénnel korábban – a Szemben a maffiával című filmben is – együtt dolgozó exnyomozó, Sándor István (Papa) a Népszabadságnak azt nyilatkozta, hogy szerinte a veréssel az Energol-ügyben korábban meggyanúsított Portiknak akart üzenni a volt olajos alvilág. Az Energol-ügyben az 1990-es évek közepén a vádlottak – a vádirat szerint – 6,7 milliárd forintos kárt okoztak több tízmillió liter kőolaj illegális forgalmazásával.

Címkék: Belföld