Lezsák: Magyarországon kettős hatalom van

Magyarországon ma kettős hatalom van: az egyikhazugság árán a parlamenti választásokat követően jött létre, ez a kormányzati hatalom, a másik pedig októberben az önkormányzati választással jött létre, s ez az önkormányzati hatalom - mondta Lezsák Sándor szombaton Veszprémben.

“Kettős hatalom jött tehát létre, s ebben a feszültségben vagyunk most” – tette hozzá az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke. Lezsák Sándor hangsúlyozta: nagy dolognak tartja, hogy most március 15-én “sikerült kitörni abból az állapotból”, mint amit október 23-án kellett megérni. Mint mondta: “annál veszélyesebb nincs, mint nézni a tévében, hogyan röpködnek a gumilövedékek”, s nézni azt, “hogyan szüntetik meg a kórházunkat, az iskolánkat, hogy teszik tönkre az életünket, hogy adósítanak el bennünket”.

Lezsák Sándor felszólítása szerint “egyre többen lépjenek ki a képernyő elől és vegyenek részt a saját életük alakításában, formálásában!” Megjegyezte: ebben “sebezhetetlenül és rendíthetetlenül vesz részt a Nemzeti Fórum”. Beszéde végén közölte: a lakitelki találkozó 20. évfordulóján, 2007. szeptember 27-én háromnapos konferenciát rendeznek Lakiteleken.

A fórumot követően a veszprémi megyeháza előtt, mintegy százötven helybeli érdeklődő jelenlétében, lerakták a város 1956-os mártírja, Brusznyai Árpád tanár emlékművének alapkövét.

Címkék: Belföld