Navracsics: a vandálok a kormány érdekeit szolgálják

Ismét elhatárolódott a Fidesz a csütörtök esti fővárosi randalírozóktól. Navracsics Tibor szerint az árpádsávos zászló kétszer is aggasztóan közel került Gyurcsány Ferenchez.

“Riadtan láttam, hogy 15-én reggel is, a zászlófelvonásnál és este a Művészetek Palotájánál az árpádsávos zászló oly közel került Gyurcsány Ferenchez, hogy szinte már érintette, (…) láthatóan nem tiltakozott az ellen, hogy az árpádsávos zászló ott van a történelmi zászlók között” – mondta pénteki ajtótájékoztatóján Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője.
A politikus közölte: ami hat óra után történt az nem a Fidesz által rendezett március 15-ének a része volt; nem tudják, kik szervezték, és kik követték el a csütörtök esti randalírozást. Egy biztos: ami tegnap este történt az a hatalom érdekét és nem a Fidesz érdekét szolgálta – mondta a frakcióvezető.

Navracsics közölte azt is, hogy a Fidesz politikusai megköszönik az országos rendőrfőkapitánynak, hogy a körülményekhez képest kultúrált módon tartották fenn a rendet.

A frakcióvezető megismételte: a Fidesz a magyarországi polgári demokrácia legnagyobb békés megemlékezését tartotta március 15-én, és közölte: a Fidesz nyílt téren, békésen, jókedvűen ünnepelt, szemben a kormánnyal, amely kordonok közé zártan, válogatott közönség előtt, szemmel láthatóan riadtan, gyáván emlékezett.

Címkék: Belföld