Orbán: jókedvűen győzünk

A népszavazás az utolsó demokratikus eszköz a kormány eltávolítására – mondta a Fidesz megemlékezésén Orbán Viktor pártelnök 200-250 ezer ember előtt Budapesten, a Kossuth Lajos utcában. A politikus szerint a Gyurcsány-kormány minden társadalmi réteget vesztesnek tekint, és míg az olaj keletről, a demokrácia nyugatról jön.

Orbán Viktor A Fidesz ünnepi nagygyűlésének utolsó szónokaként azt mondta: a tavasz és a magyarok szabadságvágya idén is győzött a hatalom ökölrázásával szemben. A Fidesz elnöke párhuzamot vonva ’49 és 2007 között elmondta: ha annak idején őseink nem féltek a Bach-huszároktól, akkor most sem kell tartani az új arisztokrácia tagjaitól és a símaszkos rendőröktől. Kiemelte: az emberek bízni szeretnének a hatalomban, az azonban nem tisztteletre méltó. Hozzátette: a hatalom a végzete felé masírozik, mert senki sem teheti tönkre bűntetlenül Magyarországot. Elmondta: 1848 óta tudjuk, hogy mi magyarok győzelemre született nép vagyunk, hiába a világháború, békeszerződés, hiába szálltak meg bennünket, március 15-e újra és újra emlékeztet minket, hogy győzelemre született nép vagyunk.

“Az olaj Keletről, de a szabadság mindig Nyugatról jön” – fogalmazott Orbán. A pártelnök feltette a kérdést: a hősök mit szólnának ahhoz, ami most van Magyarországon, amikor a kormány a gyermekekre hárítja az adósságokat. Orbán szerint Damjanichék erre azt mondanák: “nem, nem ezt akartuk, nem ezért kötöttünk kardot”.


Orbán Viktor beszédét százezres tömeg hallgatta; képgaléria a nap eseményeirõl – KATTINTSON A KÉPRE!

A pártelnök szerint azért akarják a fejünkbe verni, hogy vesztesek vagyunk, mert kiváltságaikat csak így tarthatják meg. Emlékeztetett: mindenért, ami ma történik Magyarországon, kizárólag a kormány, az új arisztokrácia kormánya a felelős. Az új többségnek szerinte le kell győznie ezt az arisztokráciát, mert Magyarországon minden van, hogy az ember kielégíthesse szükségleteit, de annyi nincs, hogy kielégíthesse az új arisztokrácia kapzsiságát. “Mi megtettük, amit az alkotmányos és demokratikus ellenzék megtehet. Lehet adni a szavunkra” – véli Orbán.

Hangsúlyozta: az őszi szavazás után ismét győztek, kivívták a népszavazást is. “Becsüljük meg a népszavazás történelmi lehetőségét” – emelte ki. Kifejtette: a népnek joga van elkergetnie a kormányzatot, ha az a népet veszélyezteti. Egy feltételt is kiemelt: ha a népakarat kinyilvánításának már minden eszközét igénybe vette. Elmondta: a népszavazás az utolsó eszköz, ha nem teszi meg a kormány amit a nép akar, elkergethető lesz.

“Magyarországnak jókeddvel győznie, ahogy a tavasz győz minden évben a tavasz felett” – fejezte be beszédét a Fidesz elnöke a szimpatizánsok tapsvihara közepette.

Címkék: Belföld