Kósa: össze kell fogni a kormány ellen

A kormány elleni összefogás szükségességét hangsúlyozta csütörtökön, a nemzeti ünnepen tartott megemlékezésen Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

Magyarországnak most rossz kormánya van, amely katasztrófába viszi az országot, ezért össze kell fogni ellene – jelentette ki a fideszes polgármester a cívisváros főterén rendezett március 15-i ünnepségen mondta.

Az egybegyűlt mintegy kétezer fős hallgatósága előtt Kósa Lajos kijelentette: “ne hagyjuk magunkat megosztani, rázzuk fel az országot. Véleménye szerint ellent kell állni a kormány megosztó szándékának, de “nem erőszakkal, hanem humorral, gúnnyal, passzív ellenállással”.

A fideszes politikus szerint “Magyarország öngyilkosságra készül”, aminek alátámasztására a kórházak értelmetlen bezárásáról, az oktatásból történő pénzelvonásról, az Európában legnagyobb adóztatásról, a népességfogyásról beszélt. Úgy fogalmazott, hogy “a kormány elszabadult, ég a ház, tehát oltani kell”.

“Jogunk és kötelességünk ellenállni, mert szabad a szólás, a sajtó, szabad gyülekezni, véleményt nyilvánítani. Most nem csak szabad, hanem kötelesség is” – mondta Kósa Lajos a debreceni megemlékezésen, ahol többen nemzetiszínű és árpádsávos zászlókat lengettek.

Címkék: Belföld