Kóka elhatárolódást kér a holokauszttagadó történésztől

Kóka János azt javasolja a parlamenti pártoknak, hogy közösen határolódjanak el a holokausztot tagadó David Irvingtől, aki Magyarországon tartózkodik, és a MIÉP rendezvényén is felszólal majd.

A politikus azt indítványozza, hogy így kezdődjön a közös nyilatkozat: “David Irving, nevetséges pojáca vagy, ez az ország nem kíván téged”. A brit publicista és történész, akit a holokauszt tagadása miatt Ausztriában három év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek, legújabb könyve hétfői magyar nyelvű bemutatójára érkezett Magyarországra; Irvinget a Gede Testvérek Bt. hívta meg, a Gede Kiadó gondozásában jelent meg Nürnberg – Az utolsó csata című könyve, amely a nürnbergi perről szól.

A publicista felszólal a MIÉP március 15-i budapesti nagygyűlésén. Kóka János közleményében rámutat: David Irving magyarországi megjelenésével kapcsolatban alkalom nyílik arra, hogy a parlamenti pártok elítéljék “a közbeszédet mételyező alakokat”.

Úgy fogalmaz: “Határolódjunk el együtt azoktól, akik visszaéltek a szólás szabadsággal, meggyalázták az ’56-os forradalmunkat, szolgálták a kádári titkosrendőrséget, és most március 15-ét is megcsúfolják azzal, hogy a szélsőjobbos MIÉP rendezvényén szónokolnak”.

Ebben az országban bárki elmondhatja a véleményét és ez így van rendjén. Az viszont kívánatos lenne, ha a társadalom és a politika közösen lépne fel az “elfogadhatatlan és aljas megnyilvánulásokkal szemben” – fűzi hozzá.

Címkék: Belföld