Elfogták Budaházy Györgyöt

A rendőrség a budapesti Deák téren csütörtökön elfogta Budaházy Györgyöt, akit tavaly szeptember óta köröztek.

Budaházy György körözését azért rendelték el, mert a gyanú szerint a fővárosban a tavaly szeptemberi zavargások idején, a demonstrációk során erőszakos, garázda cselekményeket követett el.

Monostori Attila, Budaházy György ügyvédje megerősítette a távirati irodának, hogy a Szabadság téri szovjet hősi emlékmű megrongálása miatt országos körözés alatt álló védencét csütörtök délután elfogták, és a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületébe vitték.

Az ügyvédet Budaházy György felesége értesítette, mivel a hozzátartozókat nem engedték be a Nemzeti Nyomozó Iroda épületébe. A család késő estére sajtótájékoztatót kíván tartani az ügyben. A rendőrség csütörtökön nem sokkal fél három után, a Deák téren fogta el a többszörösen körözött B. György diósdi lakost.

A rendőrség közleménye szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda rongálás bűntette miatt körözte a férfit, mivel megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy részt vett 2006. szeptember 19-én a Szabadság téri emlékmű megrongálásában, amellyel mintegy tízmillió forint kárt okozott.

Ezen túl a Pesti Központi Kerületi Bíróság a közérdekű üzem megzavarása bűntett miatt bocsátott ki ellene körözést a 2002. júniusban az Erzsébet hídon elkövetett cselekménye miatt.

“B. György a hatóságnál sem a többszöri idézésre, sem az ügyvédjével történt egyeztetés ellenére nem jelent meg, így elfogására és őrizetbe vételére az ellene kibocsátott elfogatóparancs alapján került sor” – tartalmazza a rendőrségi közlemény.

Címkék: Belföld