Metróstop Bush miatt

A Bush-látogatás miatt egyes utakat máris lezártak, és a metró sem fog járni egyes időszakokban, sőt a repülőgépek se szállhatnak le.

A Meridien szálló környékét már ma lezárta a rendőrség, ezért a Batthyány térre közlekedő metrópótló máris módosított útvonalon jár, és nem áll meg a Deák teret pótló Erzsébet téri megállóban.

Este héttől körülbelül 21 óráig le lesz zárva az összes Ferihegy felől a belvárosba vezető út, a delegáció érkezése előtt pedig a keresztező útvonalakat is lezárják egy rövidebb időszakra. Ezért a 3-as metró csak a Határ útig fog járni, a Kőbánya-Kispestre járó buszok többségét a BKV átirányítja a Határ útra. Azok az autóbuszjáratok, amelyek Kőbánya felől mennek Kispet felé, azok a Gyömrői útnál visszafordulnak. A BKV azt javasolja, hogy az Örs vezér tere felé közelítsék meg a belvárost.

Azonban erre sem lesz egyszerű a haladás: a forgalom leállítására kell számítani az 1-es, a 3-as, a 4-6-os, valamint a 47-49-es villamosokon. Sőt, az útzár ideje alatt a kettes metró csak az Astoriáig fog közlekedni, az elnöki konvoj elhaladásakor a szerelvények pedig csak a Blaha Lujza térig járnak majd – mondta lapunknak Kardos János, a BKV szakszolgálat-vezetője. Mivel itt a felszíni közlekedés is tilos lesz, az esti órákban a város ezen részén egyáltalán nem lehet majd közlekedni. A közlekedési vállalat ezért azt javasolja az utazóknak, hogy lehetőleg ne autóval induljanak el, mert ezzel csak még nagyobb torlódásokat fognak okozni.

A vonatok közlekedésében annyi változás lesz, hogy a szerelvények szerdán este fél nyolctól fél kilencig, csütörtökön pedig fél hattól fél hétig nem állnak meg Kőbánya-Kispesten, és sem a peronokra, sem pedig a felüljáróra nem lehet majd bemenni – közölte Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője.

A ferihegyi repülőtéren az elnöki utazás miatt körülbelül ezer érkező utas fog a repülőtéren rekedni. Az ő ellátásukra a Budapest Airport Zrt ásványvízzel, kólával és rengeteg székkel készül – közölte a FigyelőNettel Szollár Domokos, a repülőtér szóvivője. Az elnök különgépe, az Air Force One körülbelül este nyolc órakor érkezik, a landoláskor pedig egyetlen más repülőgép sem landolhat a légikikötőben. Ezért az ebben az időszakban érkező gépek körülbelül fél órás késéssel fognak tudni leszállni, Bush elnök landolásáig a levegőben fognak körözni. De a leszálló gépek utasai a repülőteret nem fogják tudni elhagyni a repülőtérre vezető összes út lezárása miatt, ezért lesznek kénytelenek az utasok a fogadóépületben várakozni a konvoj elhaladásáig. Azonban akik időben kiérnek a reptérre, azok még el tudnak utazni a felszálló gépekkel.

Címkék: Belföld