Szombattól metrófelújítás, dugó és útfelbontás

Szombaton kezdődik a kettes metró felújítása, a Stadionok és a Deák tér között metrópótló buszok szállítják az utasokat. Még a körúti közlekedés rendje is megváltozik.

A felújítás alatt a szerelvények nem állnak meg a Batthyány téren, az Astoriánál és a Keleti pályaudvaron. A Batthyány téri állomást a Moszkva térről induló állomáspótló buszokkal lehet megközelíteni. A 11-es busz nem a Batthyányi térig, hanem 11M jelzéssel a Moszkva térig jár, az utasokat pedig az állomáspótló busznál teszi le.

A 161E buszok meghosszabbított útvonalon, Rákoskeresztúrról a Blaha Lujza térig közlekednek, szintén hosszabb útvonalon járnak a Rákosszentmihályról induló 144-es gyors buszok is.


A 47-es és 49-es villamosok csak az Astoriáig közlekednek, a Deák téren pedig sávelzárással és sáveltolással teszik lehetővé a metrópótló buszok megfordulását.

A metrófelújítás ideje alatt a hármas metró, az 1-es és 2-es villamos, valamint a körúti villamosok is sűrűbben közlekednek – mondta Havasi Zsolt, a Fővinform ügyeletese. Sűrübben követik egymást a 9-es, 85-ös 98-as és a Keresztúr-buszok is.

A Szt. István körúton a szélső parkolósávot buszsávvá alakítják, mert az Óbudáról induló 60-as busz a Batthyányi tér helyett a Nyugati térre közlekedik. A körúti forgalom könnyítése miatt a Váci útról a körútra ideiglenesen lámpa segítségével lehet majd bekanyarodni. Ezen kívül a körutat keresztező utcákban csökkenteni fogják a “zöldidőt”, tehát rövidebb ideig mutatnak zöldet a forgalomirányító lámpák. A Pozsonyi útról pedig csak egy sávban lehet majd felkanyarodni a Margit-hídra.

A Kerepesi úton – a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan – a városközpont felé buszsávot alakítanak ki a szembejövő oldalon, ezért kifelé csak két sávban lehet közlekedni. A 80-as és 81-es trolibuszokat összevonják, így azok a Keleti pályaudvartól az Örs vezér teréig közlekednek.

A Podmaniczky program keretében a Hidegkúti és a Szentendrei úton dolgoznak. A Hidegkúti utat a Máriaremeti út és a Kossuth utca között egyirányúsítják a Hüvösvölgyi út felé.

Kedden kezdődik a Budaörsi út és a Nagyszőlős utca kereszteződésében lévő felüljáró felújítása, ezért a Budaörsi úton befelé egy sávban lehet majd közlekedni, a híd alatt a Nagyszőlős utcában irányonként egy-egy sáv lesz járható.

A Hegyalja úton a BAH csomópont felé vezető oldalt a hónap végéig zárták le vízvezeték-építés miatt.

Címkék: Belföld