Szünetel az AVOP pályázatok fogadása

Pénteken megkezdődött az Agrár és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) keretében az első három projekt támogatásának kifizetése - jelentette be az AVOP Irányító Hatóságának elnöke. Új pályázatot viszont a hatóság ügyhátralékai miatt ideiglenesen nem fogad.

Ez idáig egyébként 5 ezer pályázat érkezett be a 107 milliárd forintos keretre, összesen 125 milliárdos igénnyel – mondta Nyujtó Ferenc, a földművelési tárca uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Az AVOP-nál idáig 2300 pályázatot dolgoztak fel, és az irányító hatóság 600 projekt esetében vállalt támogatási kötelezettséget, 42 fejlesztésről már a szerződést is aláírták, illetve háromnál már folyik a kifizetés. A pályázatok feldolgozásával a hatóság hátralékban van, és feltehetően csak április végén vagy május elején éri utol magát. Addig szünetel a pályázatok fogadása.

A helyettes államtitkár az AVOP fontos elemeként említette a monitorozást, vagyis annak ellenőrzését, hogy a támogatásokat mennyire hatékonyan használták fel.

Címkék: archívum