Így szól bele a Kirk hurrikán hazánk időjárásába

Hétvégén nem panaszkodhatunk majd az időjárásra.

Újabb októberi nyári napra van kilátás. Csütörtökön a Kirk hurrikánból továbbfejlődött, mérsékelt övi ciklon hidegfrontja közelíti meg hazánkat, ám ezt megelőzően erős, délies áramlással meleg levegő érkezik fölénk, írja az Időkép.

Az ország nagy részén napsütéssel, de szeles idővel indul majd a hét negyedik napja, a Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. A reggel meglehetősen enyhe lesz: 10 és 18 fok között alakulnak a minimumok, a szeles, dunántúli tájakon ennél is a magasabb értékeket mérhetünk.

Napközben gyorsan melegszik majd a levegő, a csúcshőmérséklet pedig elérheti a 21–27 fokot: a legmelegebb egyértelműen délen lesz. 

Délután aztán a Dunántúlra záporokkal, helyenként zivatarokkal megérkezik az említett hidegfront, nyugatira, majd északnyugatira fordul a szél, ezzel együtt pedig visszaesik a hőmérséklet. Este, éjjel a front többfelé hoz csapadékot.

Pénteken alapvetően szeles idő várható, de egyre többfelé kisüt a nap. Keleten lehet, hogy esni is fog, délután pedig egy összeáramlás hatására az Eger–Szeged vonal mentén jöhetnek újabb záporok. A hőmérséklet így 5–6 fokkal visszaesik, délután 15–21 fokot mérhetünk majd. Hétvégén ezúttal napos, száraz idő várható.