Íme, az év leglenyűgözőbb természetfotói

Idén rekord mennyiségű, 59 228 nevezőből választotta ki a rangos Az év természetfotósai díj nyerteseit a londoni Természettudományi Múzeum – számolt be róla a The Guardian. A fődíjat a kanadai fotóriporter, Shane Gross tudhatja magáénak, de sokan mások is részesültek elismerésben.
Shane Gross / 2024 Wildlife Photographer of the Year - Ezzel a varangyebihalakat ábrázoló fotóval nyerte meg Shane Gross a felnőtt kategória fődíját.
Alexis Tinker-Tsavalas / 2024 Wildlife Photographer of the Year - A fiatalok fődíját a mindössze 17 éves Alexis Tinker-Tsavalas zsebelte be, aki egy apró ugróvillást örökített meg.
Ingo Arndt / 2024 Wildlife Photographer of the Year - A német Ingo Arndt azt kapta lencsevégre, amint erdei vöröshangyák végeznek egy lapos kékfutrinkával. Lenyűgöző művével saját kategóriájának győztese lett.
Alberto Román Gómez / 2024 Wildlife Photographer of the Year - A 10 évnél fiatalabbak kategóriájában a csupán 9 esztendős Alberto Román Gómez lett a befutó, akinek fényképén egy apró csuk látható.
Igor Metelskiy / 2024 Wildlife Photographer of the Year - Ez a nyújtózkodó hiúz az Állatok a saját környezetükben kategória megnyeréséhez segített hozzá egy orosz fotóst.
John E Marriott / 2024 Wildlife Photographer of the Year - Az Állatportrék kategóriában szintén hiúzoké lett a főszerep: a kanadai John E Marriott képe győzött.
Karine Aigner / 2024 Wildlife Photographer of the Year - Karine Aigner a Kétéltűek viselkedése kategória első helyét érdemelte ki, alkotásán egy kajmánra tekeredő sárga anakonda szerepel.
Justin Gilligan / 2024 Wildlife Photographer of the Year - Az ausztrál Justin Gilligan meghökkentő fotóján 403 műanyagdarab figyelhető meg, amelyeket egy barna vészmadár emésztőrendszerében találtak.
Thomas P Peschak / 2024 Wildlife Photographer of the Year - A legjobb fotóriporteri munka címe idén Thomas P Peschaknak járt, aki sorozatában a veszélyeztetett amazonasi folyamidelfinek és az emberek kapcsolatát mutatta be.
Robin Darius Conz / 2024 Wildlife Photographer of the Year - A Városi vadvilág kategóriában Robin Darius Conz szerezte meg az aranyat egy indiai kisváros közelében pihenő tigrisnek köszönhetően.