Egy parti kedvéért festhették be kékre ezt a galambot

Furcsa tollazatú madár bukkant fel egy angliai városban.

Többen is megfigyeltek egy kóborló, kék, szárnyai alatt rózsaszín és sárga tollazatú galambot a dél-angliai Maidenheadben – írja a BBC. Bár egyes szemtanúk szerint az állat tollazata természetesnek tűnik, szakértők úgy vélik, egy befestett példányról lehet szó.

A madarat egy, a születendő baba nemét felfedő buli, egy úgynevezett gender reveal party kedvéért színezhették be.

Az ilyen bulikon lány esetén rózsaszín, fiú esetén kék színt használnak.

Simon Bryson helyi lakos szerint a galamb nagyon furcsa megjelenésű volt, de sértetlennek tűnt. Mint hozzátette, a tollazat természetesnek nézett ki, és olyan bonyolult volt, mint egy papagájé.

A regionális vadvédelmi alapítvány szóvivője szerint nem valószínű, hogy természetes színváltozatról van szó. A madarat minden bizonnyal befestették, majd elengedték, esetleg elszökött.

A galambok befestése nem teljesen szokatlan, gender reveal bulikon elő szokott fordulni. Rebecca Machin, a Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals munkatársa arra figyelmeztetett, hogy a tollak befestése negatívan hathat az egyedek egészségére, például ronthatja a repülési képességüket, megmérgezheti őket, és a ragadozókkal szemben is sérülékenyebbé teheti őket.

A szakértők arra gyanakodnak, hogy a közösségi média is hozzájárul a trend terjedéséhez.