Videó: dühös víziló támadt az oroszlánra

A találkozás megmutatta, hogy nem is az oroszlán az állatok királya.

Oroszlánt kergető dühös vízilovat vettek videóra Zambiában – írja az IFLScience. A felvételt egy fotószafarikat szervező vállalkozás tette közzé a Facebookon.

A két állat a Luangwa-folyóban keresztezte egymás útját, a találkozás pedig megmutatta, hogy nem is az oroszlán az állatok királya. A képkockákon ugyanis világosan látszik, hogy a vízilóé a fölény, akinek közeledte azonnal menekülésre késztette a nagymacskát.

Nem is csoda, hogy a ragadozó nem vállalta a harcot, hiszen enyhén szólva sincs egy súlycsoportban a hatalmas párosujjú patással. Amíg a hím oroszlánok körülbelül 190 kilogrammot nyomnak, addig egy víziló tömege meghaladhatja az 1500-at is.

Ráadásul ezek az óriások a világ legveszélyesebb állatai közé tartoznak: a BBC Wildlife adatai szerint évente mintegy 500 ember halálát okozzák.

A videón szereplő ragadozó annak köszönheti megmenekülését, hogy támadója nem tudta utolérni a vízben. Ennek oka, hogy az oroszlánok kiváló úszók, a vízilovak viszont – a közhiedelemmel ellentétben – egyáltalán nem tudnak úszni.

Kapcsolódó
Videó: összefogtak a hiénák az oroszlán ellen
Az oroszlán a semmiből csapott le a békésen lakmározó dögevőkre.