Gombászó férfire támadt egy medve Erdélyben

Az áldozat kezét, lábát és arcát több harapás és karmolás is érte, jelenleg kórházban ápolják.

Medvetámadás történt az erdélyi Hargita megyében, Csatószeg település közelében – írja az MTI az Agerpres hírügynökség beszámolója alapján. Az áldozat több sérüléssel került kórházba, de állapota stabil.

Az eset augusztus 13-án történt, a férfi több helybéli társaságában gombászott a falu térségében, amikor rárontott a nagyvad. Kozma István polgármester a támadás után összehívta a medvetámadás esetén beavatkozni hivatott, csendőrökből, vadászból, állatorvosból álló csapatot, és a helyszínre siettek, de az állatot már nem találták ott.

A jelenlévők elmondása szerint egy hárombocsos anyamedve támadt a férfira, akinek társai a náluk lévő vödrökkel zajt csaptak és kutyáik segítségével elűzték az állatot. Az áldozatot szekérrel vitték olyan helyre, amelyet a mentőautó meg tudott közelíteni, majd a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházba szállították. Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője elmondta: a férfi több harapás és karmolás okozta sérülést szenvedett a kezén, a jobb lábán és az arcán.

A térségben évek óta nem történt medvetámadás, a környéket, ahol a baleset történt, előszeretettel látogatják a nagyvadak. Hargita megyében idén ez a harmadik eset, hogy emberre támad medve. Erdélyben az elmúlt hetekben több medvetámadás is történt: július végén Beszterce-Naszód megyében, augusztus elején Maros megyében támadt a településhez közeli földeken, legelőn tartózkodó emberre egy-egy medve.

Kapcsolódó
Juhászra támadt egy medve Erdélyben
A férfi nyájat próbálta védeni, amikor rátámadt az állat.