Vadkamera előtt pózolt egy ritkán látott ragadozó

A felvétel azért is különleges, mert a hiúz alapvetően szégyenlős, magányos állat.

A modern technológiának köszönhetően egyre több eszköz áll rendelkezésünkre a vadon élő állatok megfigyelésére. A modern vadkamerák például éjjel is jó minőségű felvételeket tudnak készíteni.

Egy amerikai csapat, a Voyageurs Wolf Project a minnesotai Greater Voyageurs Ecosystem területén 350 kamerát helyezett el, hogy így tudják megfigyelni a farkasok és egyéb vadon élő állatok hétköznapjait természetes közegükben, írja az IFLScience.

A kísérlet olyannyira jól sült el, hogy sikerült rögzíteniük, ahogyan egy kanadai hiúz pózol a kamerának a Kabetogama-félszigeten.

Tom Gable, a Voyageurs Wolf Project munkatársa szerint sok véletlen együttállására volt szükség ahhoz, hogy ezek a nem mindennapi felvételek elkészülhessenek: az állat elhelyezkedése, a fények, az időjárás – minden remek volt.

A világ négy ismert hiúfaj él, a kanadait farkukról lehet leginkább felismerni. A kanadai hiúzok veszedelmes ragadozók, akik szinte kizárólag hócipős nyulakkal táplálkoznak, bár a körülményektől függően kisebb emlősöket és madarakat is elkapnak. A hiúzok jellemzően szégyenlős, magányos lények, ezért is olyan különleges ez a felvétel.